27. 2. 2013

Co se stane, když nepůjde elektřina

1 hodina po výpadku:

Kolabuje veškerá doprava, zastavují se vlaky, metro i tramvaje. Stovky zraněných a desítky mrtvých při dopravních nehodách. Přestávají fungovat čerpací stanice pohonných hmot.


 6 hodin po výpadku:

Urychleně jsou stahována ze svých tras všechna letadla, protože hrozí výpadky proudu na letištích fungujících na dosud náhradní zdroje. Z obchodů mizí baterie, svíčky a svítilny.


 12 hodin po výpadku:

V domácnostech a obchodech se kazí potraviny v lednicích, začínají kolabovat menší náhradní zdroje, v bytech začíná být zima. Ve většině domácností se nedá vařit. Nefungují bankomaty, lidem docházejí hotové peníze. benzin a nafta se vyvažují na černém trhu zlatem.


 24 hodin po výpadku:

Byty jsou prochladlé, kazí se potraviny v mrazácích, kolabují další náhradní zdroje. Přestávají fungovat telefony, mobilní sítě, internet. Nefunguje ani online bankovnictví. Protože docházejí pohonné hmoty v agregátech, přestávají vysílat rozhlasové a televizní stanice závislé na náhradních zdrojích. V nemocnicích se ruší náročné operace a poskytuje se jen nejnutnější léčba.


48 hodin po výpadku:


Lidem docházejí potraviny a obchody či restaurace jsou zavřené. Začíná rabování a rázem se zvyšuje zločinnost. V oblastech, kde je dodávka vody závislá na elektřině, jsou lidé na suchu. Nejhůře jsou na tom lidé ve městech, kteří nemají vlastní zdroje pitné vody. Armáda zásobuje pohonnými hmotami pro agregáty a vodou především nemocnice a vládní úřady.

72 hodin po výpadku:


Totální chaos především ve městech. Nefunguje už vůbec nic. K udržení pořádku je nasazena armáda, ale brzy ztrácí kontrolu nad zločinností. Na vesnicích je klidněji, lidé mají vodu, většinou náhradní topení a mohou vařit ze zásob. Nikde se nepracuje, ztráty jsou do desítek miliard.


 96 hodin po výpadku:

Armáda začíná zásobovat obyvatelstvo měst z krizových zásob. Lidé se perou o jídlo a vodu, přibývají tisíce mrtvých. Pokud jsou mrazy, rychle narůstá počet umrznutých.


 120 hodin po výpadku:

Elektřina je velmi důležitá, co by se ovšem stalo kdyby nebyla ?
ZAČÍNÁ STŘEDOVĚK...





Žádné komentáře:

Okomentovat